Национален пленер скулптура и живопис 2020г

И през 2020 година Фондация “Звезди под звездите” организира традиционния пленер за изкуство. В с. Раювци за трета поредна го­дина се проведе най-го­лемият в страната скулп­турен симпозиум, организиран от фондация “Звез­ди под звездите“.
Събитието за талантливите скулптори се проведе от 18.09.2020 до 01.10.2020г под надслов “Пантеон на българските войводи”.

А от 25.09.2020г до 01.10.2020г под открито небе художници пресъздаваха Раювци-Перлата на Еленския балкан. ГЕОРГИ РАКОВСКИ, МАТЕЙ ПРЕОБРАЖЕНСКИ – МИТКАЛОТО, ГЕОРГИ МАМАРЧЕВ, ВА­СИЛ ПЕТЛЕШКОВ, СИДЕР ВОЙВОДА, ТАНЬО ВОЙВОДА, ДЕЛЬО ХАЙДУТИН, ЧАВДАР ВОЙ­ВОДА, КЕРА, РАДА и още три жени, води­ли чети в Балкана, са част от българските ге­рои, които 22 скулптори от България и Сърбия, извайваха на специален врачански камък.

Пленерът по скулптура през септември 2020 г. е организиран от Фондация “Звезди под звездите”. Творбите ще бъдат експонирани в Мемориален комплекс Вълчан Войвода

Традиционния фестивал в с. Раювци 2020

Скъпи приятели,
Във връзка с възникналата епидемиологична обстановка и с грижа за Вашето здраве тази година се отменя провеждането на традиционния фестивал в с. Раювци.
Силно вярваме, че догодина ще бъдем отново заедно и ще празнуваме с два пъти повече сили, два пъти повече настроение и два пъти повече положително настроение!
С пожелание за здраве и благополучие.

Екипът на Фондация „Звезди под звездите“

“ВИДОВДЕН” – ТЕАТЪР ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Описание:
Едва ли някой вече има ярък спомен от онези времена, когато за да се сдобиеш с булка, “требе да си я краднеш от некое людско село”Е, тъкмо за тези времена е приказката “Видовден”. С много джумбиши, изправени пред различни препятствия, героите се заплитат в сладко-пиперлив колоритен разказ, пресъздаващ автентичния трагикомичен свят на нашите деди.
Елате заедно да вдигнем булото на забравата  и да се потопим в този не толкова отдавна отминал
свят!
Това е авторски спектакъл на Васил Василев, създаден специално за трупата, с която режисьорът
работи вече две десетилетия.

Режисьор: Васил Василев

Сценография и костюми: Кремена Пазванскафотограф: Найден
Стоянов

Рекламен дизайн: Владимир Иванов-Валкореквизит: Донка Василева

Музикална среда:Йовка МондешкаОсветление: Драгомир Минковски
Участват артистите:Венелин Йорданов-Хъша, Радой Стойчев, Найден Стоянов, Иван Кирилов, Галина Драголова, Поля Петрова, Петър Спасов,Ивайло Минковски, Васил Василев, Николай Марков, Петко Колев, Кремена Пазванска, Биляна Григорова, Владимир Иванов – Валко

Хумористична вечер с ГЕОРГИ МАМАЛЕВ

Заповядайте на Хумористична вечер с ГЕОРГИ МАМАЛЕВ!
Специално за жителите на с. Раювци и всички участници и гости на Пленера.
Очакваме Ви на 26 СЕПТЕМВРИ от 19:00 ч. на Мемориален комплекс “ВЪЛЧАН ВОЙВОДА”

Традиционното честване на 03-ти март в с. Раювци събра десетки посетители не само от околността, но и от цялата страна. Тържествената програма продължи повече от два часа, като вятърът не отказа родолюбците да поднесат своите венци в памет на загиналите герои за свободата на родината.
За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха поканените от Фондация „Звезди под звездите“ изпълнители.

Група „Епизод“ откри тържеството, представяйки тематичен репертоар по текст от познати възрожденски произведения на Христо Ботев, Иван Вазов и др., аранжирани в модерен ритъм.

Облечени в традиционни народни носии, учениците от  Цветелина, Божидара и Станислав от гр. Елена стоплиха сърцата на присъстващите като рецитираха стихотворения за делото на героите, загинали за свободата на родината.

Градусът на настроението достигна връхна точка от последвалата програма с изпълнението на народни песни и танци от формация „Наздравица“ и танцова формация „Елика Пловдив“. Дълги хора се извиваха пред паметника на Вълчан войвода.

Тържествената церемония бе закрита с традиционно поднасяне на венци в памет на героите.
Медиите за събитието: Нова телевизия

TOP